Topmerken e-bike elektrische fiets kopen doe je zo

topmerken e-bike

Merken als Giant, Sparta, Batavus, Bulls, Gazelle en Koga zijn marktleider op het gebied van elektrische fietsen. Dat zijn de topmerken e-bike. Na enig onderzoek is de conclusie van topmerkenwinkel dat een gemiddelde prijs voor een elektrische fiets zo rond de 1300,- euro ligt. Je hebt al een elektrische fiets vanaf ongeveer 799,- euro. Hiermee moet er goed gekeken worden naar accuduur, kwaliteit van de motor en duurzaamheid van de fiets.

Hulp bij het kopen van een elektrische fiets

Elektrische fiets zorgt voor recordomzet in 2016

De omzet uit de verkoop van nieuwe fietsen is in 2016 voor het vierde jaar op rij gestegen naar een nieuw record. Niet eerder was de omzet voor de fietsbranche zo hoog. Dit blijkt uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en onderzoeksbureau GfK.

Elektrische fiets goed voor 57% totaalomzet

De recordomzet is vooral te danken aan de populaire elektrische fiets. In 2016 lag de verkoop op 271.000 stuks.

Elektrische fietsen

De elektrische fiets, of e-bike, is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Je ziet ze in alle vormen, kleuren en maten voorbij komen. Gazelle biedt een breed assortiment elektrische fietsen, je kiest eenvoudig de beste elektrische fiets voor jouw situatie. Wil je weten waar je op moet en kan letten bij de aanschaf van een fiets? Bekijk dan het stappenplan, dat je meeneemt in de wereld van de elektrische fiets.

Bron van de telegraaf

De jaarlijks terugkomende E-bike test van de Telegraaf is weer verschenen. Voor de e-biketest is de Telegraaf neergestreken in Oosterbeek, onder de rook van Arnhem.

Hier hadden ze een parcours van negen kilometer uitgezet, bestaande uit klinkers, een klim en relatief open vlakten met wind. Door steeds dit parcours te rijden, konden ze de actieradius van de fietsen meten. Dat is de afstand die je kunt afleggen zonder de e-bike tussentijds op te laden.

Op dit pittige parcours testten ze verschillende type e-bikes. Natuurlijk zijn er de typische stadse-bikes, waaronder de Dutch ID City 8 en Kalkhoff Select. Tevens zitten er sterke transporters tussen, zoals de Puur_NL en Miss Grace van Gazelle, en sportieve fietsen met een flitsende uitstraling, waaronder de Rap Suburb Silent Drive en Koga E-Xite N8.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *